Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Skip to main content

25 oktober 2022 : webinar "API Economy"

Evenement
25 oktober 2022

Verschillende specialisten zijn dieper ingegaan op de mogelijkheden en uitdagingen van een API Economy binnen een overheidscontext. Bekijk hier de video's van hun uiteenzetting.

We gebruiken API's, of Application Programming Interfaces, dagelijks wanneer we toegang hebben tot het internet. Ze maken software niet alleen makkelijker en eenvoudiger te gebruiken, maar bieden ook modulariteit en flexibiliteit, en helpen de kosten te drukken. Maar wat is een "API Economy"? Hoe kan het een troefkaart zijn en wat zijn de toekomstige ontwikkelingen? Dit waren enkele vragen die door verschillende deskundigen werden behandeld tijdens het ReUse webinar op 25 oktober. Vertegenwoordigers van de RSZ, de federale pensioendienst en Smals presenteerden de mogelijkheden en uitdagingen van een API-economie in de publieke sector. We danken alle sprekers voor hun deelname!

(Her)bekijk de video's van het event hieronder.

 


 

Programma

10:00 - 10:05 : Inleiding 

Spreker: Karel Van Eeckhoutte, Division Manager, Head of ReUse Competency Center

Organisatie: Smals

 


10:05 - 10:25: Introductie API Economy (NL)

Spreker: Koen Vanderkimpen, IT Researcher

Organisatie: Smals

De API, als toegangsweg tot IT systemen, bestaat al tientallen jaren. Maar slechts het laatste decennium werd dit echt een belangrijke trend. Dit komt door de opkomst van de REST-technologie, die een nooit eerder geziene interoperabiliteit tussen heterogene systemen mogelijk heeft gemaakt. API’s vormen nu de hoeksteen van hergebruik in IT. Dit kan leiden tot hele ecosystemen van samenwerkende applicaties – dit noemen we de "API Economy"… Maar hoe zit dat nu voor de overheid en wat zijn de perspectieven voor de toekomst?

 


10:25 - 10:45 : Mogelijkheden en uitdagingen binnen een overheidscontext (NL)

Orateur : Giselda Curvers, Adviseur Customer Experience

Organisation : Federale Pensioendienst

Wat is de visie van de Federale Pensioendienst op de uitbouw van zijn dienstverleningskanalen en hoe kan een API Economy bijdragen aan een betere en bredere informatie naar de burgers toe?

 


10:45- 11:00: Pauze


11:00 - 11:15: MyDigitalInspectionAssistant, efficiënter terreinwerk voor sociaal inspecteurs (NL)

Sprekers:

Eric Verlinden, Adviseur-generaal a.i.
Romanie De Troeyer, Attaché Programme manager

Organisatie: Rijksdienst voor Sociale Zekerheid

De mogelijkheid voor de sociaal inspecteurs om gegevens in real time op te vragen, verhoogt de efficiëntie en kwaliteit van de controles van mensen, bedrijven of werven.Door data uit diverse bronnen te bundelen in een innovatieve mobiele toepassing MyDigitalInspectionAssistant beschikt de inspecteur vandaag over een gebruiksvriendelijk instrument dat haar nut bewijst op het terrein.

 


11:15 - 11:30: GovApp, une appli pour faciliter la communication vers le citoyen (FR)

Spreker: Stéphane Dereppe, Solution Architect

Organisatie: Smals

Les autorités peuvent désormais envoyer des messages à destination du citoyen via l’API SMIS (Short Message Integration Service). Elle offre une alternative aux SMS, coûteux et peu sûrs, tout en garantissant un meilleur service. Les messages sont transmis en utilisant GovApp, une appli mobile gratuite qui permet de recevoir des notifications officielles en toute sécurité, et qui garantit leur provenance et leur authenticité.

 


11:30- 11:50: Vraag & Antwoord

 

Maak deel uit van iets groters: join the ReUse movement

Vul de catalogus aan

Communicatie, kerndiensten, ondersteunende diensten, generieke IT-bouwblokken; het zijn allemaal business domeinen die je kunt verrijken met je eigen herbruikbare componenten, nuttig voor andere instellingen. Bovendien kunnen ze betrekking hebben op gebieden die we verder willen ontwikkelen zoals betalingen, rapportage, HR, enz.

Naar informatie en formulier

Word ambassadeur van het hergebruik!

Blader door de catalogus voor meer informatie over herbruikbare onderdelen. Praat met je werknemers en hun netwerken over de voordelen van ReUse.

Hoe meer bekendheid je geeft aan het ReUse-concept en de catalogus verrijkt, hoe meer je de voordelen ervan versterkt.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Raadpleeg al onze nieuwsbrieven

Naar boven